De beste plekjes in Barcelona volgens een Erasmusstudent.

This post is part of a series called Citytrip

Het is al 3 jaar geleden dat ik op Erasmus ben geweest naar Barcelona. De tijd vliegt echt razendsnel! Ik lijst hier al mijn favoriete plekjes van toen eens op in dit blogartikel, zo kan je me volgen doorheen Barcelona.

Toen we enkele maanden na onze Erasmus opnieuw samenkwamen in Barcelona, wilden we natuurlijk al die dingen opnieuw doen. De leukste dingen van Erasmus Barcelona in 4 dagen. Het was een hele moeilijke keuze, maar dit was het resultaat.

Cupcake

We landden op een donderdag in Barcelona, en donderdag betekent ‘Cupcake’! Wat is Cupcake? Een partyconcept met 80’s muziek in Apolo! Apolo is een alternatieve nachtclub waar vooral locals komen. Het leuke aan deze plek is dat je je absoluut geen zorgen moet maken om je outfit, want iedereen gaat lekker casual.

Hoewel ik Cupcake heel leuk vind, zijn Nasty Monday’s in Apolo mijn favoriet. Dan wordt er vooral rockmuziek gedraaid. Op dinsdag heb je een iets softere Crappy Tuesday, wat ook heel fijn is om te doen. Tip: installeer de Apolo app voor deals! Zo kan je misschien een gratis inkom versieren. Als je de barcode laat zien, kan je op donderdagen gratis binnen. De inkom op een Nasty Monday kost €15, maar het is absoluut zijn geld waard!

Barcelona volgens een erasmusstudent 3
Barcelona volgens een erasmusstudent 4
Barcelona volgens een erasmusstudent 2
Barcelona volgens een erasmusstudent 5

Pinxos

Voor je uitgaat in Apolo, stop je best nog even op Carrer de Blai. Dat is een straat vol met barretjes waar ze snacks op een broodje verkopen, Pinxos genaamd. De meesten kosten €1 en als je een iets grotere neemt, kosten ze €1,20. We bestelden er eens een karaf sangria, maar daar profiteren ze van door heel veel ijs in te doen. Kies liever een Estrella of wijn, als je dat liever lust.

Barcelona volgens een erasmusstudent 8
Barcelona volgens een erasmusstudent 7
Barcelona volgens een erasmusstudent 6

La Oveja Negra

Mexicaans is denk ik mijn grootste ontdekking van 2016. I LOVE IT! En hier is het magische adres waar het allemaal begon: La Rosa Negra. Het is een ietwat commerciëler Mexicaans restaurant voor de kenners onder ons, maar wel érg lekker.

Bij elk bezoek begonnen we de avond telkens met een cocktail, voor mij een margarita, en een portie guacamole voor tijdens het wachten. Margarita’s en Mojito’s kosten slechts €2,5! Ik denk dat ik ondertussen al alles heb geproefd op hun menu, gewoonweg heerlijk!

Barcelona volgens een erasmusstudent 9
Barcelona volgens een erasmusstudent 12
Barcelona volgens een erasmusstudent 10
Barcelona volgens een erasmusstudent 12

Plaça Reial

Na onze heerlijke maaltijd wilden we nog niet meteen gaan slapen. We verbleven in het Ideal Youth Hostel op de Rambla en passeerden Plaça Reial onderweg. Dit moet één van mijn favoriete plekjes zijn in Barcelona, omdat het zo’n mooi plein is. We dronken nog snel een Moritz (het lokale bier van Barcelona) in Ocaña, één van de barretjes op het plein.

Barcelona volgens een erasmusstudent 13
Barcelona volgens een erasmusstudent 14
Barcelona volgens een erasmusstudent 15
Barcelona volgens een erasmusstudent 16
Barcelona volgens een erasmusstudent 17

La Fira

De volgende dag was het zaterdag, weer tijd om uit te gaan! Deze keer kozen we voor La Fira. In deze club wordt voornamelijk Reggaeton en EDM gedraaid. Vergeet die shakende heupen dus niet! Inkom is €12 maar je krijgt er 2 biertjes of 1 longdrink bij.

Bormuth

De beste tapas van de stad vind je ongetwijfeld in Bormuth. Jammer genoeg hebben wij dit deze keer moeten overslaan omdat er een wachtrij was van over een uur! Meerdere mensen kennen duidelijk deze plek, ga dus zeker op tijd. Ik zet het alvast weer op mijn lijst voor volgende keer.

En jij? Heb jij andere leuke plekjes ontdekt in Barcelona? Aarzel niet om ze met me delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *