Sevilla: 5 dingen om te doen

,
This post is part of a series called Spanje
Show More Posts

2 weken geleden ben ik met wat Erasmusvrienden op roadtrip geweest door Andalusië, Spanje. Na verschillende plaatsen te hebben bezocht, wil ik graag mijn favorieten delen met jullie. Als je een vraag/ opmerking zou hebben over deze stad of over Andalusië, aarzel dan niet om me te contacteren! Lees in dit artikel de 5 must do’s in Sevilla!

1. Alcázar Real de Sevilla

Waar je absoluut een bezoek aan moet brengen is Alcázar Real de Sevilla, vroeger een koninklijk paleis, in het centrum van Sevilla. Het domein is heel groot met verschillende tuinen binnen de paleismuren. Deze tuinen werden als set gebruikt voor de tuinen van Dorne in de serie Game of Thrones. Ik ben een grote fan dus ik had hier op voorhand enkele beelden van gezocht die we dan ter plekke imiteerden, haha!

DSCF2562DSCF2573DSCF2582DSCF2587DSCF2592DSCF2595DSCF2614DSCF2589

De Patio de las Muñecas is in mijn ogen de mooiste plek in dit paleis. Je kon er geraken via een redelijk verborgen deur, zorg dat je ze zeker vindt want dit is niet te missen!

2. Plaza de España

Een mooi groot plein, net uit het centrum, naast een groot park. Ook dit is een locatie van een filmset, deze keer van één van de Star Wars films! Op dit plein loopt een klein riviertje waar je met een bootje kan op varen. Het is niet zo spectaculair, maar we hebben ons wel goed geamuseerd!

DSCF2522DSCF2535DSCF2539DSCF2631

3. Tapas

Om te eten raad ik je een tapasbar aan genaamd Bodega Santa Cruz Las Columnas (Calle de Rodrigo Caro, 1). We zijn er twee keer gaan eten! Het is super goedkoop en je hebt heel veel keuze, je krijgt vast en zeker waar voor je geld! P.S. probeer zeker de gefrituurde aubergine met honing, jammie! ( Berenjenas fritas con miel 😉 )

DSCF2646

4. Authentieke huizen

Op een avond waren we aan het rondwandelen wanneer een man ons uitnodigde om een kleine tour mee te doen. Hij wilde ons vriendelijk de authentieke huizen van Sevilla laten zien. Hij nam ons mee naar een prachtig hotel, van waar ik de naam jammer genoeg niet heb onthouden, sorry! Fonteinen zijn verfrissend, ze laten de lucht circuleren, daarom worden deze steeds in het midden geplaatst. Aangezien het heel heet kan worden in Sevilla is dit super handig. Hij nam ons ook mee naar het dak waar we uiteindelijk een heel mooi uitzicht hadden, misschien kunnen jullie zelf op zoek naar waar ik me bevind? 😉

DSCF2640DSCF2642DSCF2644

5. La Carbonería

Hierna zijn we nog naar een taverne geweest die ons werd aangeraden, La Carbonería. Verkwist geen geld aan een restaurant met live flamencomuziek, deze flamenco wordt niet met hart en ziel gedanst en je betaalt er veel geld voor. Ga liever naar deze taverne waar je de echte authentieke flamenco kan ervaren in een leuke sfeer, en dat helemaal gratis!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *