Wat doe je op vakantie in Mallorca? DEEL 1

,
This post is part of a series called Spanje
Show More Posts

Mallorca hoort bij de Balearische eilanden in Spanje. Ik ben er mid-september geweest op een low budget vakantie met mijn beste vriendin. Samen hebben we gehitch-hiked doorheen het eiland met een 2 persoonstentje gedurende 10 dagen. We kampeerden in het wild, wat eigenlijk illegaal is, en reisden met behulp van enkele toeristen en locals die zo lief waren om ons mee te nemen naar onze volgende bestemming.

Op onze eerste dag hadden we reeds een hostel geboekt in Palma om het veilig te spelen. Tijdens onze tweede nacht konden we regelen dat we in een boomgaard in Sóller mochten blijven slapen. Dankzij mijn gebrekkig Spaans kon ik net goed genoeg met de locals communiceren om een slaapplek te fixen. Mensen spreken hier echt niet goed Engels dus het kwam goed van pas. De jongen die ons de slaapplek regelde was de eigenaar van een privaat stuk land waar we onder de avocadobomen hebben geslapen. Jammer dat ze nog niet rijp genoeg waren! Hij had er ook een waterbassin om zijn bomen water te geven. Daarin hebben we ‘s nachts nog lekker gezwommen!

Hij had er ook een waterbassin om zijn bomen water te geven. Daarin hebben we ‘s nachts nog lekker gezwommen!

Wat waren nu de meest interessante plaatsen waar wij zijn geweest?

  • Palma

Als hoofdstad van Mallorca is dit natuurlijk een grote drukke stad. Er is veel entertainment voor toeristen. Het meest interessante hier vond ik de oude stad en het zicht op de kathedraal. Het is best leuk om wat rond te wandelen maar ik vond één dag toch zeker genoeg, zeker omdat we het vervolg van de trip eens zo leuk vonden.

dscf2995dscf3035dscf3019

  • Sóller

Elke dag rijdt er een oud bergtreintje van Plaza de España, Palma naar Sóller. Een klein dorpje in de bergen aan de Westkant van Mallorca. Naast de leuke ervaring heb je het mooie zicht op de bergen. Je kan ook het volledige pakket kopen dat de rit naar Sóller, een rit op een gelijkaardige tram en een boottrip te Sóller omvat. Het leek ons wel interessant, maar aangezien we maar een klein budget hadden, beslisten we om enkel de treinrit te nemen.

dscf3044DSCF3048.JPGdscf3055DSCF3067.JPGdscf3069dscf3090

  • Fornalutx

In de bergen zijn er enorm veel wandelroutes. Als je graag wandelt zou je je echt goed moeten informeren want het is er prachtig om te doen! Van Sóller was er een wandeling van 2 uur naar Fornalutx en terug. We besloten om deze route te nemen die ging door de bergen en boomgaarden. Fornalutx is een prachtig dorp, we waren echt blij dat we dit hadden gedaan! Op onze weg vonden we bomen met gerijpt fruit, samen konden we er enkele plukken om later op te eten zoals granaatappels en limoen voor in ons water, jammie!

Fornalutx is een prachtig dorp, we waren echt blij dat we dit hadden gedaan!

dscf3099dscf3100dscf3109dscf3113dscf3115dscf3116dscf3128dscf3132dscf3143

Lees ook zeker deel 2! Ik zal daar schrijven over onze trip naar

  • Deià
  • Valdemossa
  • Cuevas de Drache
  • Santanyí

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *