Wat doe je op vakantie in Mallorca, DEEL 2

,
This post is part of a series called Spanje
Show More Posts

Welkom bij deel 2! Hier vind je het tweede deel van mijn trip naar Mallorca. Als je het eerste deel hebt gemist, je kan het hier terugvinden.

Het was nog maar onze tweede dag in Mallorca en we hadden al zoveel meegemaakt. Na onze hike naar Fornalutx zijn we naar Deià getrokken, een mooi dorpje op een berg. 

  • Deià

Deze geperforeerde rots bevindt zich op 2 km van Deià, genaamd Sa Foradada. We zijn heel de weg naar beneden gewandeld, wat ongeveer één uur in beslag neemt. Op het einde is er een klein strandje en een restaurant. Dit was onze crazy hikingdag van de trip haha! (We hadden die dag al een 2 uur durende wandeling gemaakt naar Fornalutx → Deel 1). Toen we weer boven kwamen, besloten we om daar onze tent op te zetten. Het was er zo stil met veel natuur, niemand zou ons er vinden. We zagen de zon ondergaan en maakten ons avondmaal op een gasvuurtje. Het grappige was dat we onze tent in het midden van een wei hadden gezet waar geiten, schapen en ezels met bellen rond hun nek rondliepen, we hebben die nacht dus niet veel geslapen!

dscf3165dscf3167dscf317320160914_19524320160915_102426

Niet ver daarvandaan is er een strand, Cala de Deià. Het is zo mooi en gekend onder toeristen. Er is niet echt een strand, maar je kan er wel zwemmen als je wilt. Het water is helder blauw en je hebt enkele leuke barretjes voor wat verfrissing. Jammer dat ik de ware magie van deze plek niet in een foto kon vatten!

dscf3183dscf3187

  • Valdemossa

dscf3206dscf3215dscf3216dscf3225

Nog een mooi dorpje op onze weg, misschien zelfs een van de beste waar we al zijn geweest. Vele kleine straatjes en fantastische uitkijkposten wachten hier op jou.

We ruilden de avontuurlijke toeristen om voor zonnebaders op hun all-in vakantie. De hoofdreden dat we deze kant bezochten is omdat er de enige camping op het eiland te vinden is. We verlangden echt naar een plek waar we onze tent en rugzakken even konden laten staan en een douche konden nemen

Dit was de laatste stop aan deze kant van het eiland. We trekken weg van de bergen naar de andere kant, waar vooral strand te vinden is. Er was echt een shift in het soort mensen die we tegenkwamen. We ruilden de avontuurlijke toeristen om voor zonnebaders op hun all-in vakantie. De hoofdreden dat we deze kant bezochten is omdat er de enige camping op het eiland te vinden is. We verlangden echt naar een plek waar we onze tent en rugzakken even konden laten staan en een douche konden nemen. Toen we onze tent opstelden, vonden we twee zakken vol met vers fruit, ingrediënten en kookgerei. We wachtten een dag en ze leken van niemand te zijn, dus we gingen ervan uit dat iemand deze vergeten was! We konden eindelijk genieten van een scherp mes (want dat mag niet in de handbagage) en een gratis maaltijd. Zalig!

  • Campamento Hipocampo

20160918_135949.jpgdscf3237

Buiten de camping was er niet echt veel te beleven, behalve goedkope restaurants die karaoke aanbieden en heel veel hotels. Onze camping was eigenlijk echt wel goed! Met een groot zwembad en enkele sportopportuniteiten. We kochten dus gewoon alles wat we nodig hadden en verbleven daar voor 2 dagen. Deze plek was vlakbij Porto Cristo en Cuevas de Drache. Porto Cristo vond ik niet echt de moeite waard. De grotten waren wel heel mooi en zo groot! Ik had nog nooit grotten gezien en ik vond het zeker de moeite waard!

Na die 2 dagen begonnen we maar weer te liften en we hadden meteen een goeie lift te pakken!

  • Santanyí & Es Pontas

We werden meteen opgepikt door Jaume, een man die zelf graag reist en rondtrekt. In de auto vertelde hij over zijn avonturen en reizen. Hikers moeten elkaar helpen! En dat is wat hij deed. Hij stelde ons voor om ons mee te nemen op zijn vissersboot naar de voet van Es Pontas. Het was geweldig! Bedankt Jaume voor deze fantastische boottrip!

dscf3339

Hikers moeten elkaar helpen! En dat is wat hij deed. Hij stelde ons voor om ons mee te nemen op zijn vissersboot naar de voet van Es Pontas.

dscf3341dscf3398DSCF3505.JPG

Hier kan je Es pontas zien van bovenaf!

Het was een geweldige reis, na deze dag zijn we nog in een party stad verbleven dicht bij de luchthaven en daarna gingen we alweer naar huis. Tot de volgende!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *