Een Dagtrip van Barcelona naar Sitges en Tarragona

,
This post is part of a series called Spanje
Show More Posts

Hoe reis je van Barcelona naar Sitges en Tarragona?

EIN-DE-LIJK! Mijn nieuwe blogpost na een lange tijd. Momenteel begeef ik me alweer in Barcelona, de stad waar ik mijn hart ben verloren toen ik vorig jaar mijn Erasmus uitwisseling hier doorbracht. Sinds ik terug was van Barcelona na mijn Erasmus uitwisseling moést en zou ik terugkomen om hier te wonen en te werken. And here I am… Ik heb mijn studies afgemaakt en ben volop beginnen solliciteren, zowel in België als in Barcelona als in de rest van de wereld. En toen kwam deze job uit de bus: Dutch Copywriter and Social Media Manager bij een creatief en innovatief marketingbureau in Barcelona. Check! En nu ben ik hier. Alweer.

2 maanden ben ik hier nu en ik heb besloten het bloggen weer op te nemen. Vandaag vertel ik jullie over mijn daguitstap naar Sitges en Tarragona! 11 september moesten we niet werken want het was de Catalaanse feestdag. Ik besloot er dan maar op uit te gaan en het beloofde mooi weer te worden! ‘s Ochtends heb ik de trein genomen naar Tarragona, om op de terugweg nog langs Sitges te passeren.

Hoe neem ik de trein vanuit Barcelona naar Sitges en Tarragona?

De trein nemen naar Tarragona is eigenlijk heel gemakkelijk. Stap op de Rodalies trein ter hoogte van Passeig de Gracia of Sants, koop je ticket aan de balie als je zeker wilt zijn. Ik was aan Passeig de Gracia opgestapt. Treinen R14, R15 en R16 op platform 1 brengen je naar Tarragona.

Op de terugweg heb ik nog een tussenstop gemaakt in Sitges. Neem de trein richting Barcelona en stap over in Vilanova, anders stopt de trein niet aan deze halte.

Stop 1: Tarragona

Zoals ik al zei moesten we vorige week maandag niet werken om wille van de Catalaanse feestdag. Ik besloot een dagtrip te doen naar Sitges en Tarragona. Ik had er al zo veel leuke dingen over gehoord en het ging warm weer worden, dus maandag it was! Na een 2 uur lange rit op de trein en een 2 uur durende conversatie met een man uit Cinque Terre kwam ik aan in Tarragona. De hele spoorweg loopt naast de zee dus je krijgt er een prachtig zicht gratis bovenop. Het was warm, heerlijk! En toen begon ik aan mijn wandeling naar de oude stad.

Het Amfitheater

Onderweg kwam ik al meteen de ruïnes van het amfitheater tegen. Daarna zette ik mijn wandeling naar boven verder. Ik passeerde de Rambla en liep nog even door, langs het uitzichtpunt met dit prachtig zicht op zee, tot in hartje oude stad.

De Oude Stad van Tarragona

Ik was nog maar net in de oude stad aangekomen en ik zag en hoorde al meteen deze groep mensen. Castellers, gaan ze castells maken, dacht ik? Dat wil ik wel zien! Dus ik volgde hun stoet tot aan de Kathedraal. Veel lawaai en op een begeven moment ook héél veel mensen. Ahja, het was de Catalaanse feestdag en iedereen betoogde tegen de afschaffing van het referendum op 1 oktober. Ik was blij dat ik net op deze dag naar hier was gekomen om de bekende Castellers van Tarragona bezig te zien.

Leuke lunchbar in Tarragona

Na enkele castells ben ik op zoek gegaan naar een plek om te lunchen. In een klein straatje kwam ik dit kleine restaurantje tegen. Heel gezellig om hier op een terrasje je lunch op te eten. Om wille van de Catalaanse feestdag besloot ik maar een typisch Catalaans gerecht te nemen, de torrades dus! Een heerlijk gebakken broodje met tomatensaus en gerookte zalm, mozarella, tomaten en olijfjes on top. Daarna kon ik even verder!

Stop 2: Sitges

De oude stad van Tarragona is niet super groot en ik had ook nog een andere bestemming op mijn agenda staan die dag. Rond 13 uur ben ik terug richting het station gewandeld om dan een trein te nemen naar Sitges. Het ritje duurt ongeveer een uurtje en je moet overstappen in Vilanova.

Sitges is helemaal anders dan Tarragona. Waar Tarragona rustig is en gezellig, is Sitges helemaal het tegenovergestelde. Je vindt hier veel meer leven in de straten, het wordt dan ook ‘het Spaanse St. Tropez’ genoemd. Hele leuke stranden en leuke bars en restaurantjes in de smalle straatjes van de stad. Hier ben ik dan maar even op het strand gaan liggen tot een Argentijnse man met een Catalaans meisje me aansprak. Hij was aan het rondreizen en had haar ontmoet op de trein. Omdat ze me alleen op het strand zagen zitten kwamen ze maar iets zeggen. Ik heb er daarna nog een hele leuke avond mee gehad!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *