De beste plekjes in Barcelona volgens een Erasmusstudent

,
This post is part of a series called Spanje
Show More Posts

Het is al bijna één jaar geleden dat ik op Erasmus ben geweest naar Barcelona. De tijd vliegt echt razendsnel! Vandaag heb ik al mijn favoriete plekjes in deze kaart gestoken, zo kan je me mee volgen doorheen Barcelona.

In november ben ik terug geweest naar Barcelona met de vrienden die ik leerde kennen op Erasmus. Of toch diegenen die het dichtste bij wonen. Lucia kon het niet maken omdat ze van Argentinië afkomstig is en dat is nogal een lange afstand om te overbruggen voor één weekend. In elk geval, het was ZO moeilijk om alle leuke dingen opnieuw te doen in slechts 4 dagen! We hebben moeilijke keuzes moeten maken, maar dit is het resultaat:

 

CUPCAKE

dscf3843dscf3867dscf3854dscf3861dscf3885

We zijn op donderdag gearriveerd, dat betekend ‘CUPCAKE IN APOLO’! Wat is Cupcake? Een party concept met 80’s muziek. Apolo is een meer alternatieve club waar veel locals naartoe gaan. Het leuke aan deze plek is dat je je absoluut geen zorgen moet maken over hoe je eruit ziet! Geen dress codes voor deze club, zoals wel het geval is voor de clubs aan het strand. Hoewel ik Cupcake wel leuk vind, is mijn favoriete dag Nasty Monday, waar er vooral ROCK wordt gedraaid. Op dinsdag heb je een iets softere Crappy Tuesday, dat ook nog wel leuk is. Installeer de Apolo app voor deals! Als je de barcode kan laten zien aan de ingang, kan je op donderdag gratis binnen. Op maandag kost de inkom €15, maar het is absoluut het geld waard!

 

PINXOS

dscf3790dscf3783dscf3785

Voor je uitgaat in Apolo, stop je best nog even in Carrer de Blai. Een straat vol met barretjes waar ze kleine snacks op een broodje verkopen. De meeste kosten €1 en als je een iets grotere neemt, betaal je €1,20. Ik bestelde er eens een karaf Sangria, wat ik absoluut zou afraden. We kregen er amper 2 glazen uit en betaalden redelijk wat geld. Ga liever voor een Estrella, of wijn als je dat liever lust.

 

LA OVEJA NEGRA

dscf3811dscf3804dscf3794dscf3792

Goedkope sangria, gratis popcorn en genoeg plaats waar je met al je vrienden kan voordrinken? Search no more... La Oveja Negra is je antwoord! Er bestaan er 2 in Barcelona, eentje in El Raval en eentje in Poble Sec. Deze laatste is gigantisch! Speel een potje biljart met vrienden terwijl je een hapje te eten besteld. Je kan er tapas verkrijgen maar het aanbod is beperkt.

 

LA BOQUERÍA

Het is vrijdag, waar zullen we ontbijten? Ga naar la Boquería! Zo veel keuze en ook gezonde alternatieven. De smaak van Barcelona voor een goed prijsje. Achteraf gingen we naar dunkin’ donuts voor onze zoete goesting, wat je ook kan terugvinden in la Boquería.

 

LA ROSA NEGRA

dscf3918dscf3904dscf3916dscf3914dscf3917

Mexicaans is absoluut mijn beste ontdekking van 2016. I LOVE IT! En hier is het magische adres waar het allemaal begon: La Rosa Negra. We begonnen de avond telkens met een cocktail en nachos met guacamole voor tijdens het wachten. In het weekend kan er een lange wachtrij staan. Margarita’s en Mojito’s kosten slechts €2,5! Ik denk dat ik ondertussen al alles heb geproefd van hun menu :D, smakelijk!

 

PLAçA REIAL

dscf3922dscf3930dscf3924dscf3938dscf3936dscf3941

Na onze heerlijke maaltijd wilden we nog niet meteen gaan slapen. We verbleven in Ideal Youth Hostel op de Rambla en passeerden Plaça Reial onderweg. Dit moet een van mijn favoriete plekjes zijn in Barcelona omdat het gewoon zo’n mooi plein is. We dronken er nog snel een Moritz (het lokale bier van Barcelona) in Ocaña, een bar op het plein.

 

LA FIRA

Zaterdag, weer tijd om te feesten! Deze keer zijn we naar La Fira geweest. Inkom is €12 maar je krijgt er 2 biertjes of 1 longdrink bij. Deze club is voor reggaeton en popmuziek liefhebbers. Vergeet die shakende heupen dus niet!

 

BORMUTH

De beste tapas van de stad vind je ongetwijfeld in Bormuth. Jammer genoeg was er een wachtrij van meer dan een uur en we hadden niet zoveel tijd. Het was enorm jammer omdat ik er wel hard naar had uitgekeken. Het is een plek waar zowel toeristen als locals komen. Bormuth staat zeker op de lijst voor volgende keer!

 

Is er iemand die nog andere plekjes leuk vindt? Aarzel niet om ze met mij te delen!

Adéu!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *