Op Wintervakantie naar Risoul met Sportlife

This post is part of a series called Wintervakantie

Zoals ik al eerder heb vermeld ben ik op reis geweest naar Risoul waar ik de meest bangelijke skitrip van mijn leven had! Als je de kans nog niet hebt gekregen om de live blog te lezen die we hebben bijgehouden, surf dan snel naar hier.

Ik moet zeggen dat Snowbite een geweldige organisatie is. Er was veel entertainment, stevige feestjes en elk event was tot in de puntjes georganiseerd. We hebben deze reis gewonnen met Sportlife, de hoofdsponser van het event, maar moesten dan wel een live blog bijhouden. Na deze ervaring zie ik het toch zitten van volgend jaar nog eens mee te gaan!

Ik ski al sinds ik nog een kleine drol was. Daardoor heb ik ondertussen wel wat skills als het op techniek aankomt, maar freestyle was totaal nieuw voor mij. In deze Snowclash editie lag de focus op freestyle en daarom besloot ik toch wat ‘lessen’ te nemen. Ze ‘leerden’ ons (ze benoemen dit liever als ‘tips geven’) hoe jumps te maken en een perfecte landing neer te komen. Mijn doel voor deze reis was een 360 te kunnen tegen het einde, maar ik heb slechts een 180 gehaald, wat ook al heel goed voelde!

Klik voor de volledige posts op bovenstaande links. Ik zal het hier enkel hebben over de hoogtepunten van de reis.

DE WATERSLIDE

Ik kan niet zeggen dat ik deze reis helemaal geen adrenaline heb gevoeld. De riders die ons de trucs aanleerden dachten dat wat wij deden heel simpel was, maar voor mij was het wel een mijlpaal! Je moet ergens beginnen… Op een dag installeerden ze een zwembad met daarvoor een lange aanloop om snelheid te creëren. Na wat zeuren dat ik niet durfde waagde ik me toch aan de klim naar boven en het viel allemaal heel goed mee! Zonder kleerscheuren ben ik over het water geraakt! (Bekijk de video hier!)

DE FREESTYLE SESSIES

De sessies waren echt leuk! Ik heb me echt gegeven! Wanneer je boven aan de heuvel staat, begint te skiën en uiteindelijk land op je twee voeten… dat voelt écht goed! 😀 Bedankt aan alle riders!

THE ROOKIE CONTEST

Op de laatste dag was er een rookie contest. Alle nieuwe freestylers zonder hier tonen wat ze in huis hadden. Ik eindigde tweede en won een super mooie skibril. Zalig!

DE APRÈS SKI’S

Wat is een skitrip zonder de après ski? Elke avond was een feest, slechts twee avonden zijn we rustig in onze kamer gebleven. Ik ben momenteel echt heel moe en kruip na het schrijven van deze post onmiddellijk in bed!

DE GRATIS DESPERADI

Met feestjes komt drank. Snowbite gaf veel gratis drank weg, wat we absoluut niet erg vonden! 😉

Conclusie, doe de skireis, zelfs als je niet kan skiën! Er is zoveel meer te beleven dan skiën alleen!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *